FInantari Europene

UE da bani GRATUIT !

Vezi AICI cum poti obtine fonduri europene!

Cultivarea legumelor, o fabrica pentru producerea de paste fainoase sau una de caramizi, o pensiune, cresterea chinchilelor, cultivarea ciupercilor, platarea arbustilor fructiferi, o ferma, sau o moara sunt afaceri pe care le puteti finanta de la zero cu bani de la Uniunea Europeana. Finantarea este nerambursabila si poate fi accesata doar de start-up-urile care nu au incheiat un an fiscal de la infiintare prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), gestionat de Ministerul Agriculturii.
Astfel, daca va ganditi sa construiti o ferma de animale, o sera, sau investiti in plantatia de pomi sau arbusti fructiferi, puteti obtine bani nerambursabili in procent maximum de 80%, valoarea maxima a investitiei fiind de 2 milioane de euro. Banii poti fi obtinuti in cadrul masurii 121- Modernizarea exploatatiilor agricole. In cadrul acestei masuri puteti sa obtineti finantare si pentru achizitia de utilaje, instalatii sau echipamente specializate precum tractoare sau masini.
Pentru o moara sau o fabrica de paine banii pot fi accesati prin masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere. In cadrul acestei masuri puteti primi un ajutor financiar de maximum 3 milioane de euro, respectiv 50% din valoarea investitiei. Banii pot fi cheltuiti si pentru utilaje si echipamente cat si pentru adaptarea intreprinderilor la noile standard europene.
Daca va ganditi sa deschideti o fabrica de caramizi, de covoare si mochete, de sapunuri sau detergenti, de exemplu, finantarea se face in cadrul masurii 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi. Pentru acesta investitie puteti obtine un ajutor nerambursabil de maximum 200.000 de euro, in procent maxim de 70% din valoarea totala eligibila a investitiei.
Daca vedeti potential de profit in turismul rural, pentru o pensiune puteti obtine bani in cadrul masurii 313 – Incurajarea activitatilor turistice. Start-up-urile isi pot finanta investitiile in turismul rural si agroturistic, in procent de 50% si in suma maxima de 200.000 de euro.
Cum accesezi banii?
Daca nu stii de unde sa incepi cand vine vorba de realizarea proiectului si a documentatiei, FDLR.RO iti sta la dispozitie pentru a te indruma pas cu pas spre obţinerea businessului tau.
Banii ar urma sa fie platiti, aproape in totalitate, dupe ce proiectul este aprobat de catre stat. Pregatirea dosarului dureaza aproximativ doua luni, iar aprobarea acestuia de catre stat, intre trei si sase luni.
Daca vi s-a aprobat proiectul insa nu aveti sumele necesare sa demarati afacerea, puteti face o cerere de prefinantare de la stat de 30% din valoarea totala a proiectuluii, pe care o puteti obtine in aproximativ 30 de zile de la depunerea cererii. In continuare, ca sa primiti prima transa din banii europeni, dupa ce faceti raportarile pentru cererile de rambursare mai aveţi de asteptat aproximativ trei luni.

Va dorim multa bafta!

logo
Previous post

Aplicatia MySMIS 2014 - Testare publica

received_1692772064327521
Next post

BANI PENTRU UN EFORT MINIM